lauantai 27. lokakuuta 2012

Estonia & Sweden


Heiii! Nyt tulis vähän juttua syksyn reissuista noihin meidän rakkaisiin naapurimaihimme :) 


Lähdettiin ekan koeviikon jälkeen tossa syyskuun lopussa siskon kans kohti Helsinkiä toisen siskon luo ja torstai aamuna laiva lähti Viroa kohti. Aamupäivä matkustettii autoilla kohti Venäjän rajaa Värska-nimiseen pikku kylään, missä siis pyöräsuunnistuskisat pidettiin. Venäjän rajalle siitä oli yli lyhyt matka ja käytiin Hennan kans ennen yhtä kisaa sitä kattooskin, mut eipä se siinä mitään ihmeellistä ollu. Rajaa ei tuolla siis kannata ylittää jos ei oikeasti halua vaikeuksiin :D


Virossa oli torstaina vaan model event eli harjotussuunnistus. Perjantaina oli ekana kisana kaupunki sprintti ja sitä ennen avajaiset ja avajaisparaati. Oma kisa meni ihan ok vaikka jotain tyhmiä virheitä teinkin siellä.. Mut voitto tuli 7 min erolla että juu :D Lauantaina oli sitte pitkämatka ja sunnuntaina keskimatka, joista jälkimmäinen meni mulla aika surkeasti ja tosta pitkästä matkasta en oikeen muista edes mitään :D Sunnuntaina oli myös palkintojenjako josta tuo oikein erittäin mahtava kuva tossa ylempänä :D


 Radat oli vaan treeniä mulle, koska mun sarjan toinen osallistuja ei sit startannukkaan kahteen vipaan kisaan..:D Sunnuntaina oli sit illalla maailman cupin palkintojenjako, missä ei kuultukaan ku  sellanen 6 kertaa Maamme-laulu ku Suomi voitti kaikki mitä vaan pysty voittaa tuolla. Palkintojenjakojen jälkeen oliki sit banket :)


Seuraavana päivänä lähettii ajeleen vähä pohjosemmaksi Viroa treenailemaan ja vaihettiin majotusta. Mulla meni maanantaina toisessa treenissä kivasti sit pyörästäkin joku juttu hajalle kauimaisella mahdollisella rastilla ja olin siellä vähä pulassa ku ei ollu puhelinta mukana enkä saanu tehtyä sille pyörälle mitään.. :D Sain sen sit onneksi jotenki lopulta niin et pääsin ajamaan sillä pois sieltä meidän majotukselle. Tiistaina tehtiin vielä pari treeniä, joista toisessa mulla hajos ketjut ja löysin itteni taas taluttamasta sitä pyörää.. Illalla sit lähettiinki takasin Suomea kohti. Kaikenkaikkiaan oli tosi tosi hyvä reissu huonosta säästä huolimatta! :)


 Ruotsiin lähettiin sit lokakuun ekana viikonloppuna perinteiselle 25manna suunnistusreissulle. Perjantai-lauantai yö vietettiin laivassa kiltisti ja herättiin aamulla aikasin aamupalalle. :)


Suunnistuskisapaikka oli aika lähellä Tukholmaa ja viesti lähtiki heti aamulla yheksältä. Ruotsissa oli ihanan aurinkoinen päivä samaan aikaan ku täällä päin tuli vettä niin paljo et pohjanmaa tulvi.. :D Mulla oli toka vipa osuus viestissä, joten jouduin oottaa omaa suunnistustani koko päivän.. Enkä kyllä sanois että oli mikään odottamisen arvonen juttu... Meinaa oli taas ehkä yks surkeimmista suunnistuksista tälle vuodelle, mutta oli myös onneks kauden viimenen kisa :D Eikä se kauaa kerenny onneks harmittaa ku ruvettii jo valmistautumaan laivalle   :) Laivalla oliki sit hyvä päättää tää vähän pipariks menny suunnistuskausi!


Et tollasia reissuja tullu tässä syksyllä tehtyä näin tiivistettynä. Niistä on tosi hankala sen enempää tänne blogin puolelle kertoa, koska en halua kertoa kaikkea mitä on sattunu ja tapahtunu, ja niin tylsältä ku kuulostaaki nii parhaimmat jutut ei pääse useinkaa tänne :): 

Suurin osa Viron kuvista on kisasivuilta, http://www.orienteerumine.ee/mtbo2012/.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti