tiistai 14. lokakuuta 2014

Boattrip & kuulumisia

Hellou sinne ruudun toiselle puolelle! Takana kolme viikkoa täällä ja kyllähän mä tykkään!! Toisaalta tuntuu et oisin ollu täällä jo tosi kauan, toisaalta taas et olisin vasta just tullu. Suurimman osan ajasta oon jokatapaukses hirveen onnellinen et oon täällä just nyt, vaikka sattunnaisesti, yleensä sillon kun oon yksin, on tullu haikailtua Suomeakin, mutta mitään suurempaa koti-ikävää ei oo kyllä ollut. Anyway täällä on taas kerenny tapahtua viime postauksen jälkeen vaikka ja mitä, ja nyt olikin korkea aika tulla purkamaan kameran sisältöä tänne blogiinkin!


Viime viikon maanataina oli yleinen vapaapäivä, mikä tarkotti mullekin töistä vapaata. Instagram seuraajat ja fb-kamut jo näkivätkin, et yks mun must to do in Australia -juttu toteutu: sain koalan syliini!! Koaloista ja kenguruista tulee juttua kuitenkin vasta myöhemmin, samaisena maanataina nimittäin käytiin hostperheen kanssa veneretkellä autiolla saarella. Oli aika siisti kokemus! Ihan autio se ei toki ollu, koska muutama muukin oli viettämässä siellä perfectossa säässä aamupäivää. Täällä näkyy tosi selkeästi meren nousu- ja laskuvaiheet, ja sen takia mekin lähdettiin veneilemään jo aamuvarhasella että kerettiin takasin satamaan ennenku meri ns vetäyty.


Tosi monet oli jääny veneineen tonne syvemmälle, ilmeisesti just noiden nousujen ja laskujen takia. Me kuitenkin parkkeerattiin paatti rantaan ja pistettiin piknik pystyyn! Toastia, salaattia ja seafoodia, nams!


Täytyy sanoa ettei paljon parempaa alotusta uudelle viikolle olis voinu olla, 11/10 maanatai-aamuksi! Päivä jatku tosiaan suomityttöjen kanssa koalapuistossa, mutta se ansaitsee ihan oman postauksen. Tiistaina alko sit mun hurja kolmen päivän työviikko. Tiistaihin kuulu voimistelukerhoa, autoilla leikkimistä, piirtelyä,baseballin ja jalkapallon pelaamista ja muuten vaan leikkimistä. Töiden jälkeen taisin viettää iltani vaan salilla.


Keskiviikkona olikin vähä pitempi työpäivä, koska perheen äidin piti lentää työpaikalleen jo aamuyöllä. Poitsu tais itkeä aamulla melkein puoli tuntia, koska ois halunnu et äiti tulee hänet herättämään like always, mut aamupalamurot syötyä oli jo parempi mieli ja sain heittää ilosen taaperon päiväkotiin. Päivällä taisin vaan käydä salilla ja makoilla altaalla ja iltapäivällä hain sit pojan takas kotiin. Leikittiin pihalla, tein dinnerin ja hostäidin lennon myöhästymisen takia mun täyty myös pistää kylpy valmiiksi pojalle. Olin vapaa joskus puol 8 aikoihin vasta, kun normisti oon aina puoli kuudelta.


 Torstaina vein taas pojan päiväkotiin ja siivosin koko talon - meille tuli nimittäin viikonlopuksi yks hostien kaveripariskunta kylään. Torstaihin kuulu myös salitreeni, juoksulenkki ja kahvihetki brittiläisen aupairin kaa. Mun salin vieressä on yks ihan törkeen hyvä kahvila, tuun luultavasti tuhlaamaan sinne vielä pitkän pennin.. :D 


Perjantaina olikin taas vapaapäivä, nukuin pitkään ja lähdin pariksi tunniksi salille. Kotona Suomessa oon tottunu siihen, et jos meen salille niin meen sinne tekemään vaan voimatreenejä, koska kaikki kestävyysjutut pystyy tekemään ulkona. Täällä kuitenkin on keskipäivällä aivan sika kuuma treenamiselle, enkä haluaisi mitään urheilutoppi-aurinkorajoja niin meen mielelläni lenkkeilemään ilmastoidulle kuntosalille :D Salin jälkeen päätin käydä pikavisiitillä Suomi Villagessa, kun näin facebookissa paikasta juttua. Paikka on about 7 km päässä mun kotoa ja olin hiukan hämilläni kun päädyin navigaattoriin laittamaan osoitteeseen, koska en nänhy missään facebookissa kehuttua Poro-kahvilaa. Toi Suomi Village on siis australialaistyyliin vanhainkoti, jossa on suomalaisia. Menin sit "infotiskille" ensimmäisestä ovesta sisään ja sit löysinkin sen etsimäni kahvilan rakennuksen kulman takaa. Suurin syy miks menin sinne oli jäätävä karjalanpiirakka himo ja sainkin mukaan pussillisen noita ah niin ihania suomiherkkuja! Ja kun näin pöydällä täydellisen korvapuustin niin en voinu olla ostamatta :D Ja sain sen vielä lämmitettynä, oli muuten elämäni ehkä paras korvapuusti! :D Tuli niin kotoosa olo!


Kävin perjantaina vielä tekemässä yhden treenin ja illalla mentiin Liinan kaa syömään Raby Bayhin ja varatiin ens viikonlopulle (eli siis nyt tulevalle) yks reissu mitä oon nyt tän viikon odottanu kun kuuta nousevaa! Lauantaiaamu lähti piiiitkästä aikaa yli tunnin juoksulenkillä liikkeelle - melkein koko kesän juoksulenkkejä välttäneenä täytyy sanoa että hyvältä tuntuu! Vihdoin alkaa näkyä valoa tunnelin päässä, koska vaikka osittain juoksin asfaltillakin, nin pohkeet ei kipuillu enää sietämättömästi! Wiihii! Päivä meni Westfieldin valtavassa ostoskeskuksessa ja iltapäivä salilla. Illalla olikin vuorossa dinner kotona ja oli kyllä hauska ilta! Pelattiin uunoa, juotiin viiniä ja meikä tarjos salmiakkia vieraille :D He ei ymmärtäny kuinka pystyin syödä sitä ilman et join vettä heti :D Ja vitsi muuten! Tää vieraspariskunta ehdotti et voisin tulla sit heille asumaan vaikka kahdeksikin viikoksi sen jälkeen kun mun aupair-työt loppuu, koska he asuu ihan beachin vieressä, Sydneyn lähettyvillä ja heillä on mun ikäsiä tyttäriä, vois olla aika siistiä!



Sunnuntaina oli aika easy morning, syötiin brunssi pihalla ja iltapäivällä lähettiin koko porukka veneileen kera shampanjan, viinirypäleiden ja muiden herkkujen. Käytiin ajelemassa (siis veneellä) 
Raby Bayn alueella, missä on appajee varmaan sata toinen toistaan hienompaa taloa. Kuulemma about 2-3miljoonaan suurin osa sielä maksaa. Salakuvasin näitä linnoja niin ehkä saatte tännekin vähän kuvamateriaalia ja käsitätte paremmin mistä on siis kyse :D Illalla toimin babysittinä (=katoin teeveetä ja söin) kun hostit oli vieraiden kans illallisella. 



Siinäpä siis viime viikon kuulumiset! Eilen oli taas paluu "arkeen". Käytiin pojan kaa puistossa ja leikittiin kotona. Tänään oli taas voimistelukerho ja sen jälkeen käytiin hakemassa mulle oma kirjastokortti, jei! Huomenna ois tarkotus mennä ekoille iltarasteille täällä, saa nähä löydänkö ensinnäkään sitä lähtöpaikka, mut toivotaan parasta!:D Ainoa probleema mikä mulla täällä nyt on, on tän netin kanssa.Mulla kerkes olla huiman viikon verran puhelinliittymä käytössä kun tuli viesti et " your data is running out". Ja sillä määrällä oli tarkotus pärjätä kuukausi.. Tää vaikuttaa siis aika paljon tähän postaustahtiin, mutta yritän keksiä nyt jotain! Mutta tosiaan, tää nyt on vaan pikku käytännön ongelma, muuten menee erittäin hyvin, terkkuja Suomeen!


-Helena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti